сповідь

Опубліковано Гість Сб, 26/11/2011 - 06:06
Запитує: 
Наталя

Слава Богу! Я хочу запитати чи дійсно коли я іду до сповіді, я повинна священнику в подробицях розказувати свої гріхи, чи просто треба обдумати їх і насправді щиро покаятись? Я помітила, що коли приходжу до сповідальниці, то з переживання забуваю і не завжди можу сказати все, а потім мені здається що я ще більше згрішила не розказавши все як є. Скажіть будь-ласка, як правильно має відбуватись сповідь? 

Відповідає: 
о.Олексій

Слава навіки! Сповідь - це не просто "переказ гріхів" Богу. Якщо людина приходить у храм лише для того, щоб переказати усі свої провини священику і тим самим заспокоїти свою совість, то цю сповідь не можна назвати дійсною. Ви праві, що усі гріхи перед сповіддю необхідно обдумати та щиро розкаятись.

"Свята Сповідь - це Таїнство, в якому християнин з щирим жалем сповідається, тобто визнає свої гріхи перед Богом і через священика одержує прощення від Самого Господа... ...Усвідомивши свої провини, грішник повинен відчути щирий жаль і білт душевний за них, осудити гріхи і, з вірою в Бога і надією на Його милосердя, твердо вирішити відкинути гріхи й почати нове життя в Бозі… …Так християнин повинен сам з усією щирістю і покаянням сердечним висповідати перед своїм духовним отцем свої гріхи, нічого не затаюючи, подібно до того, як хворий говорить про всі свої недуги, щоб одержати ліки від них і видужати" - з православного молитовника.

Звичайно, під час сповіді, вдаватись у подробиці не потрібно (особливо з гріхом блуду). 

Сповідаючись, від хвилювання забути декотрі гріхи є цілком нормальним. Тому раджу звечора без поспіху виписати їх на листок, та прочитати на самій сповіді. 

Інколи, за браком часу, священик не може виділити для сповіді достатньо уваги. Тому, варто для себе обирати Літургії не на великі свята чи в останній тиждень Великого посту, коли досить людно, а "буденні" неділі. Або ж  попросити духівника продовжити сповідь після закінчення богослужіння.

0 коментарів

Додати новий коментар

Вміст цього поля є приватним і не буде показаний.
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Дозволені теги HTML: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.

Детальніше про опції форматування

Фото Капча
Будь-ласка введіть символи з картинки.
Побудовано на Drupal, відкритій системі керування сайтом
© 2010 . Розробка studio-nv.com.